Segona Part Muntanyisme
Hivernal Montardo (2833 m)
Dif. F
Material Hivernal : Piulet , Grampons , Botes d'alta Muntanya i ulleres de sol si cal graduades.
Access : Desde Arties pel costat esquerre del riu Valarties.
Nota : el Montardo d'Aran és un cim entre la Vall d'Aran i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici.
Ruta : Començem la ruta creuant el Pont sobre el riu Valerties , seguim el camí fins al Pont de Rius i poc a poc anem ascendint fins al refugi de la Restanca , passem la nit al Refugi de la Restanca que es troba a uns 2000 m , se'ns presenta un cap de setmana amb bon temps.
Aquesta ruta es perfecta per iniciar-se en el món de l'alta muntanya hivernal , aquest pic només te una via fàcil , pel altre vessand la cosa cambia molt , sortim del refugi al día següent i ens espere un bon tute fins al pic , bordejem el Llac de la Restanca per iniciar per terreny nevat amb una mica d'inclinació fins a l'estany de Cap de Port , la neu es flonja i no cal portar grampons de moment.
A partir d'aquí ens enfilem fins al coll de Crestada (2475 m) , el Jordi i la Pilar em comenten que em fiqui les ulleres de sol per la neu , seguim ascendint fins al coll del Montardo.
Només ens faltara fer un últim esforçs per arribar al cim fent zig-zag per terreny més inclinat però fàcil , ens fem les fotos de rigor i baixem fins al refugi , me´n recordo que se'm va ficar neu entre les polaines i les botes i els peus se'm van mullar al ficar la bota en un lloc amb bastant gruix de neu.
Refugi de la Restanca Montardo d'Aran Puigpedros (2912 m) desde Girul Dif. F Material : Botes de Trekking i Bastons telescopis Desnivell : 950 m Access: Per arribar a Meranges cal agafar un Trencall de la N-260 entre Puigcerdà i Bellver de Cerdanya. Ruta : Era un cap de setmana de maig i aquell dia ens dirigiem al Pirineu Oriental a la comarca de la Cerdanya. Deixem els cotxes i començem a caminar per aquest entorn tant entranyable on aviat ens trobarem un bosc força tupid , la pujada es bastant pronunciada al principi i en algun tram em de grimpar una mica. Seguim el camí i ens trobem a unes vaques pasturant , seguim ascendint i arriba un punt on practicament la pujada s'acaba , llavors em de girar a l'est i a partir d'aquí ens trobarem un terreny molt rocós per culminar en el cim. La baixada va ser per el mateix lloc de pujada sempre per sender , aquell dia ya podiem dir després d'uns quants mesos de muntanya que estavem preparats per pujar a l'Aneto. Com a interessos culturals podem parlar de l'esglesia de Sant Serni d'estil romànic , surt documentada al segle X en el acta de consegració de la Catedral de Santa Maria de Urgel , les tropes càtaras de Raimundo Roger I de Foix i Arnau de Castellbó , en el segle XII van saquejar l'esglèsia i van robar quaranta sous al rector. Consta d'una única nau amb àbside semicircular , en la part central del abside s'obre una petita finestra amb motius esculpits en relleu , en el interior del abside es poden veure restes de pinturas morals. Sant Serni de Meranges Puigpedrós vist desde el circ dels Engorgs Vall de Remuñe - Ibons de Remuñe (Benasc) Dif. Cert nivell de dificultad Material : Grampons , Piulet , Botes d'Alta Muntanya i Raquetas Ruta : Era un cap de setmana de juny i el temps no ens donava molt bones experançes , vem sortir de Barcelona plovent , però el dia següent la cosa va cambiar i vem probar de fer una ruta. Aquella vegetació tupida a aquesta vall donava al bosc un caire primaveral inexistent per la quantitat de neu que vem trobar , ens enfilem força per terreny rocós , deseguida fa acte de presència la neu que ens arribava per les cuixes (no portavem raquetas) , avançar és feia lent perque cada passa era un món. Un company es va quedar esmunyit per la neu (li vem fer una foto) , avançem per terreny costurut per tot seguit fer un petit flanqueig , vem disfrutar de les visions dels Ibons i vem tornar enrere. Vall de Remuñe
Ibó de Remuñe
Besiberri Sud (3030 m) per la canal de l'estanyet Dif. F Material : Botes de Trekking i Bastons telescopis Desnivell : 1400 m Access: per la boca sud del Tunel de Vielha Ruta: Passem per un pont de formigó per arribar al refugi de conangles , desprès d'haver passat el torrent de Besiberri agafem un sender que puja pel bosc , el camí s'enfila i en zig-zag arribem a la Vall de Besiberri on ens trobem un refugi abandonat. A aquesta vall vem decidir plantar les tendes per passar la nit al cap d'una estona ens vem tombar a la gespa , aquell cap de setmana ens donavant bon temps. Encara no s'havia construit el refugi de l'estanyet. Al matí següent ens vem llevar a la sortida del sol i una companya es va quedar a la zona d'acampada perquè no es veia preparada , al cap d'una estona vem tindrà que grimpar una mica i poc a poc el terreny rocallós s'enfila força. Per continuar vem pujar per un corrador curt per amb força desnivell deixant a la nostra esquerre un altre alternativa , arribem al coll d' Abellers a quasi 2900 m , només ens faltara fer un últim esforç per el fer cim , on podrem disfrutar de la vista de la cresta dels Besiberris.
Refugi de conangles
Al fons els Bessiberris
Pics de Bastiments (2881 m) , Freser (2689 m) , L'infern (2860 m)
Dif. F
Material : Botes de Trekking , Bastons telescopis , Piulet i Grampons
Època : Maig
Ruta: Era un bònic día de diumenge de maig i ens esperaven amb el nostre entusiasme l'ascensió fàcil a un quants cims del Ripollés , vem deixar els cotxes més avall del refugi d'ulldeter i desde aquí ens vem enfilar sencillament fins al coll de la marrana on ens vem calçar els grampons i el piulet , la neu va deixar-nos i cada un amb les seves forçes va enfilar cap els Bastiments.
A partir d'aquí la ruta va en descens teoricament fins que tenim que enfilar cap al nostre desti el pic de l'infern on vem tindre que fer servir les mans , aquesta muntanya te forçes alternatives alpines de diferents dificultats nosaltres vem fer la normal , llastima que en aquella època no era un entusiaste de la fotografía.
Vista panoràmica de la zona
No TrackBacks
TrackBack URL: http://georgetg.zonalibre.org/cgi-bin/mt-tb.cgi/17125
Leave a comment